Fox terrier getrimd!

Heb je vragen of tips over voeding of verzorging van je hond, stel ze hier

Fox terrier getrimd!

Berichtdoor meerkat » 09 Jan 2019 12:54

Hallo, ik heb een vraagje. Eerst en vooral een gelukkig 2019 en veel geluk met jullie en de hondjes. Onze fox terrier is nu 5 jaar geworden, gesteriliseerd, ze voelt haar goed. Tot ze wordt getrimd, nu heeft ze het er heel erg van. Ze is getrimd op het einde van verleden jaar door een goede trimster, die ook bij de dierenarts goede punten krijgt. Maar de dag erna en nu nog steeds is haar vacht en huid erbarmelijk, mijn hond ziet af. Ik ben ermee naar de dierenarts geweest, zo erg is het, met de pillekes zou het moeten beteren en ze wil haar terug zien na de behandeling. Soms gaat het beter maar nog steeds is haar huid roze en de haren vettig met een luchtje. De jeuk is door de pillekes minder maar het duurt zo lang. Bij de trim zijn wel veel haren getrimd, ze zag er mooi uit. Maar ondertussen is ze meer dan 14 dagen "niet goed in haar vel" en ik vermoed dat er nog meer dan een week zal bijkomen. Dan vraag ik mij af of ik haar de volgende trimbeurt nog zo drastisch ga laten trimmen en/of ik haar niet beter kan laten knippen en uitkammen. Ik zie mijn hond niet graag zo afzien. Onze airedale wordt ook getrimd, maar niet zo "bloot", ze stelt het goed, een brave grote loebas. Nog veel groetjes.
meerkat
Junior
Junior
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 10 Feb 2014 20:35

Re: Fox terrier getrimd!

Berichtdoor mleentje » 09 Jan 2019 17:23

Waarom een blote Fox en een minder blote Airedale? Een extra keertje laten trimmen kan ook natuurlijk. Trimrijpe haren komen zo mee en hoeven geen probleem te geven. Integendeel. Al zijn er natuurlijk echt wel honden waarbij het niet lukt en na sterilisatie kan trimmen wel eens moeilijker worden maar dat zou de trimster zelf moeten aangeven.

Een basishouding van onze trimster is dat voor of na de trimbeurt de hond geen bad krijgt en minstens 3 weken voordien ook niet gewassen wordt. Zelf verzorgt ze o.m. twee prachtige ruwharige Foxen die door de baasjes heel regelmatig gewassen worden. Hun haren zijn niet meer te trimmen en waren dat al heel snel niet meer. Die honden worden worden gewassen en geknipt/geschoren. Spijtig maar mooi zijn ze wel na de knipbeurt. Knippen hoeft geen ramp te zijn. Trimmen en knippen kan trouwens worden gecombineerd. Wat rijp is gaat er uit en de rest wordt dan bijgeknipt. Een kale hond heb je dan nooit maar er is veel minder kans op een allergische reactie. Bloottrimmen is prima als de hond er tegen kan. Indien niet dan moet naar een andere oplossing gezocht worden.
Hier ben ik dan. Lekker mezelf.
Afbeelding
Guus, april 2015
Gebruikers-avatar
mleentje
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 2596
Geregistreerd: 03 Mei 2009 21:27
Woonplaats: Brugge

Re: Fox terrier getrimd!

Berichtdoor Esther » 09 Jan 2019 18:39

Als een hond vrij bloot geplukt wordt kan er trimkoorts optreden.

Wat is trimkoorts?


Wat is trimkoorts?

Trimkoorts is hetzelfde als normale koorts met het bijbehorende ziektebeeld. De hond is sloom, gaat zich anders gedragen, hijgt en voelt warm aan.

Het heet trimkoorts omdat de hond ziek wordt door gevolg van de trimbehandeling.

Hoe ontstaat trimkoorts?

De huid is het grootste orgaan van de hond, als dit orgaan teveel wordt gekwetst kan de hond ziek worden. Het is voor mensen te vergelijken met koorts door verbranding, of tattoo koorts. Bij honden met een gevoelige huid of een hond die zich al niet zo lekker voelt kan dat eerder gebeuren dan bij een gezode hond met normale huid.

Bij welke behandelingen ontstaat trimkoorts?

Trimkoorts ontstaat het meest na plukken, bijvoorbeeld als de vacht niet goed plukrijp is of als er verkeerd wordt geplukt. De huid raakt over een groot of geheel deel van het lichaam geïrriteerd, wordt rood en er kunnen pus plekken ontstaan.
Afbeelding
Gebruikers-avatar
Esther
Beheerder
 
Berichten: 4295
Geregistreerd: 28 Sep 2006 23:52
Woonplaats: Deventer

Re: Fox terrier getrimd!

Berichtdoor Helene » 10 Jan 2019 13:51

wat goed om te lezen dit stuk over trimkoorts , heel duidelijk en begrijpelijk bedankt Groet Hélène
Gebruikers-avatar
Helene
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 3046
Geregistreerd: 10 Jul 2008 12:24

Re: Fox terrier getrimd!

Berichtdoor meerkat » 13 Jan 2019 16:41

Zij begint te beteren, tegen het einde van de week moet ik haar voor controle laten zien. Ik ga het in het vervolg vragen en niet meer laten trimmen, enkel bijknippen. Ze heeft te veel afgezien, het is nu bijna 3 weken en ze is nog ziek, haar vacht is heel vet, maar met wassen ga ik nog wachten tot na de dierenartscontrole. Amaai haar velleke, dat ze maar rap beter is.
meerkat
Junior
Junior
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 10 Feb 2014 20:35

Re: Fox terrier getrimd!

Berichtdoor Helene » 13 Jan 2019 17:42

dat hoop ik ook ,dat ze maar snel beter is , een zieke hond maakt je ongerust , beterschap hoor Groet Hélène
Gebruikers-avatar
Helene
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 3046
Geregistreerd: 10 Jul 2008 12:24


Terug naar Voeding en verzorging

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron