poezenbehoefte

Alles over je andere huisdieren en andere rashonden

poezenbehoefte

Berichtdoor Bor » 06 Aug 2018 10:31

Zoals jullie weten, miste ik (en Henk) heel erg onze Fred. We zijn met Mika naar Monnickendam geweest om te oefenen op Moos, de stoere poes van Eldrid en Joep. Dit alles gaf niet het gewenste resultaat, maar de kriebel bleef en werd er zeker niet minder op.
Lang verhaal kort: na veel overleg met dierenbescherming hebben we ons ingeschreven op twee (!!) kittens, die terug mochten, als het hier helemaal mis zou lopen, qua poes-etende honden of andere ellende.

We hebben 3 maand gewacht en nu wonen Artan en Ewan alweer 4 weken bij ons. Met Bach-druppels en een katten/honden-kenner die hier thuis heeft gekeken hoe we de oefening aan moesten gaan zijn we de uitdaging aan gegaan. Artan en Ewan verkiezen de bovenverdieping nog, maar het oefenen gaat goed. Met hele kleine stapjes laten we ze aan elkaar wennen en soms moeten we een stapje terug (als Artan van de trap dondert, zo de poten van Bor en Mika in.... traumaatje!!)

Zoals jullie begrijpen maken we geen gebruik meer van de mogelijkheid de kittens terug te plaatsen.
Alle verhalen over hoe Bor en Mika hier mee omgaan, volgen vast nog. We zijn nu nog heel druk met dagelijks oefenen. We zijn al zo ver dat katten en honden elkaar bekijken (Bor het liefst de HELE dag), Artan en Ewan bovenaan de trap, Bor en Mika beneden. Na de avondwandeling zijn ze gezamenlijk in de huiskamer en gister bleven de kittens beide op ooghoogte zitten.

Bor geeft misschien nog wel meer "problemen" dan Mika. Hij wil zó graag met ze knuffelen, heel dichtbij ze liggen en gedraagt zich dan wat hysterisch... dat is voor een kitten van nog geen 2 kilo heel eng. Dus af en toe laten we Bor buiten de oefening. En als hij er wel bij is, doen we dat los, omdat Bor dan minder hysterish is.

Mika is nog wel jagerig, maar als de kittens stil zitten, is er niets aan de hand. Uiteindelijk zullen ze elkaar gedogen. De uitdaging ligt voornamelijk bij de kittens, die moeten leren niet bang te zijn voor die monsters. Maar omdat ze nog zo klein zijn, gaat dat vast lukken.
groetjes Esther
Afbeelding
Bor
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 3225
Geregistreerd: 16 Jan 2009 14:04
Woonplaats: Warnsveld

Re: poezenbehoefte

Berichtdoor Eldrid » 06 Aug 2018 11:07

Ik heb nog steeds heel erg veel bewondering voor je niet aflatende doorzettingsvermogen. De foto van Bor bij de krabpaal(boom!) spreekt boekdelen. Dit gaat he-le-maal goed komen. Straks een grote beestenfamilie!

xx
Afbeelding
Gebruikers-avatar
Eldrid
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 2384
Geregistreerd: 08 Dec 2010 15:13
Woonplaats: Monnickendam

Re: poezenbehoefte

Berichtdoor mleentje » 07 Aug 2018 08:41

Ha, ha. Domme Leentje had niet eens de krabpaal herkend, laat staan dat ze de twee ietwat bangige kittens gezien had. Bor toch, straks zijn die beesten banger van jou dan van Mika!
Artan en Ewan, welkom en ... leer schreiden, jongens. Geen hond die dan naar jullie omkijkt.
Hier ben ik dan. Lekker mezelf.
Afbeelding
Guus, april 2015
Gebruikers-avatar
mleentje
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 2587
Geregistreerd: 03 Mei 2009 21:27
Woonplaats: Brugge

Re: poezenbehoefte

Berichtdoor FENNA » 07 Aug 2018 11:32

Die gaan allemaal dikke vriendjes worden
Ik heb weinig ervaring met katten (ben zelf allergisch) maar als kittens direct met honden worden grootgebracht denk ik dat dit wel gaat lukken
In elk geval veel suc6
FENNA
Jonge hond
Jonge hond
 
Berichten: 240
Geregistreerd: 03 Okt 2017 14:27
Woonplaats: Mechelen

Re: poezenbehoefte

Berichtdoor Helene » 07 Aug 2018 13:13

Heel aandoenlijk de foto van Bor die kijkt naar de krabpaal ,hij bedoelt het allemaal zo goed, ik weet zeker dat de poesjes over een niet al te lange tijd samen met Bor op één kussen liggen groet Hélène
Gebruikers-avatar
Helene
Kampioenshond
Kampioenshond
 
Berichten: 3038
Geregistreerd: 10 Jul 2008 12:24


Terug naar Andere huisdieren en hondenrassen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron