ATVN

Welke rasverenigingen zijn er en wat doet de Raad van Beheer en de FCI
Gesloten
Gebruikersavatar
Esther
Beheerder
Berichten: 4383
Lid geworden op: 28 sep 2006 23:52
Mijn hond heet: Benthor*, Iarik*, Mukkie* en Nirko
Locatie: Deventer

ATVN

Bericht door Esther »

Geschreven door Sonja de Cooker van het ATVN:


Rasvereniging het ATVN.

Op 1 oktober 2006 werd het Airedale Terriër Verbond Nederland, een vriendenclub, opgericht door een aantal Airedale fokkers en liefhebbers. Dit werd zo’n succes dat er besloten werd om er op 6 juli 2007 de stichting het Airedale Terriër Verbond Nederland van te maken.
Omdat er sinds kort meerdere rasverenigingen per ras kunnen toetreden tot de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, hebben wij op 12 december 2009 de vereniging het Airedale Terriër Verbond Nederland opgericht. Op 7 april 2010 hebben we groen licht gekregen om als erkende rasvereniging toe te treden tot de Raad van Beheer.

Het ATVN stelt hoge eisen aan de bij ons aangesloten fokkers.
Zo mag er enkel gefokt worden met Airedales die tenminste tweemaal uitmuntend hebben gehaald op erkende shows, onder twee verschillende keurmeesters. Verder moeten de Airedales in huis gehouden worden en niet in kennels en/of schuren. De pups moeten in huis gesocialiseerd worden. Ons fokreglement kunt u vinden op http://www.atvn.nl

Het ATVN is ook vooral een vriendenvereniging. Wij organiseren elk jaar diverse wandelingen op verschillende plaatsen in het land. Daarnaast jaarlijks ook nog een Familiedag en een Nieuwjaarsreceptie met wandeling.

Het ATVN geeft iedere maand een elektronische nieuwsbrief uit. Hierin informeren de leden elkaar over het wel en wee van hun Airedales en wisselen ze ervaringen uit over o.a. opvoeding en gezondheid. Verder worden de uitslagen gepubliceerd van diverse Nederlandse en buitenlandse shows.
Gesloten